Rul ned for at
lære mere

PROFESSIONEL FODPLEJE

Vidste du…
  • At regelmæssig fodpleje ikke kun giver dig sunde fødder. Det giver dig også en god følelse af lethed i kroppen. Hvis man har smerter ved gang pga. hård hud, revnet hud eller nedgroede negle, registrerer kroppen det ved hvert et skridt. Vær god ved dig selv og dine fødder, de gør et godt arbejde for dig. Velplejede fødder giver velvære til hele kroppen.

  • At neglesvamp, Onychomychosis, er den mest almindelig lidelse i neglepladen. Hornlaget bliver opblødt og sprødt, og neglen bliver gullig, grå, brunlig, stribet og misfarvet. Neglen bliver fortykket og grov og kan falde af. Neglesvamp kan smitte til de andre negle på både hænder og fødder. Neglesvamp kan opstå pga. skader i neglen, nedsat blodtilførsel til negleroden eller hvis tæerne er udsat for fugt og varme. Du kan få egen læge til at lave et negleskrab, der sendes til dyrkning og derudfra bestemmes behandlingen. Du kan også gå op apoteket, hvor der findes flere håndkøbspræparater. Hvis du er i tvivl så kontakt mig i klinikken, og jeg kigger gerne på dine negle.
  • At ligtorne er en videreudvikling af hård hud, der ikke er blev fjernet. Det kommer oftest på trykbelastede steder samt imellem tæerne. Det kan skyldes for små sko, spidse sko eller sko der har en hård sål. Mange tror de har fået en fodvorte, og de kan også nemt forveksles. Forskellen er dog at en ligtorn ofte er forbundet med smerte og ømhed fordi, at nerveender presses ind i de døde hudceller. For at komme en ligtorn til livs skal den aflastes. Først skal den beskæres og bagefter skal den aflastes enten med en lokal aflastning eller fx en helsål. Jeg bruger forskellige aflastninger og såler og har rigtig god erfaring med dem. Kontakt mig i klinikken, så vi kan få en snak om, hvordan jeg kan hjælpe dig.
  • At creme er dine fødders bedste ven. Det giver din hud fugt, som forebygger, at den bliver flosset og revner. Læg din fodfil bagerst i skabet og brug den kun sjældent, da friktionsvarmen, der skabes, er med til at danne mere hård hud. Brug en creme, der er tilpasset din hud – jeg hjælper dig gerne. Jeg forhandler cremer fra Gehwohl og Allpresan, der laver en dejlig let skumcreme, som trænger hurtigt ind og giver huden masser af fugt.
  • At fodvorter, verrucae vulgaris, er en hudtumor i der yderste hudlag, der skyldes en infektion med Human Papillomavirus, HPV. Den har en hård kant og er blød i midten, og ofte vil der ses små sorte prikker, som er blodsprængninger forårsaget af tryk, når man står og går på foden. Fodvorten kan også være ”blomkålsagtig” af udseende. Som regel er der ingen symptomer ved vorter, men smerter kan forekomme alt afhængig af hvor, den sidder. Alle kan få en fodvorte, men oftest er det børn fra 3 år og opefter, og de ses især ved teenagere. Fodvorter smitter!! Fodvorter er virus betinget og smitter kun mellem mennesker. Fodvorter smitter ikke gennem blod men via afstødte hudceller/huddrys. Fodvorte kan forsvinde af sig selv, men det kan tage lang tid, og det er en god ide at få den behandlet for at undgå smitte. Der findes mange præparater til behandling af fodvorter. Kontakt mig, hvis du er i tvivl eller tag en snak med apoteket.
  • At nedgroede negle (unguis incarnatus) oftest er forårsaget af forkert valg af sko. Sikkerhedssko, højhælede sko eller for spidse sko. Men nedgroede negle kan dog også være arveligt.